22 Şub 2011

İŞTE EŞEĞİN AKLI




Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.

 Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan saatlerce anırır. En sonunda çiftçi, hayvanın zaten yaşlı olduğunu ve kuyunun da çoktandır kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği kuyudan çıkarmaya değmeyeceğine karar verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek başına gelenin ne olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığı altında, birden sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, silkelenerek toprağı sırtından aşağıya atmaktadır. Bu şekilde de yükselen toprak onun yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.
Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı atlayıp, koşarak uzaklaşır!”
. Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü kötülükle...
ışte bu kuyudan çıkmanın sırrı, bu kötülükleri silkeleyip atmak ve bir adım yükselebilmektir.
Sıkıntılarımızın her biri bir kürek topraktır. Onlardan kurtulmanın yolu da bir adım atmaktır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkılabilir...

1 yorum:

  1. İnsanın kendisiyle kurduğu ilişkidir belirleyici olan. Hayatımızdaki tüm olumsuzlukları diğerleriyle kurduğumuz ilişkilere,onların kötü niyetine bağlamaya meğlimiz var..kendimizle kurduğumuz ilişkiyi pek sorgulamıyoruz. Fazla mı mükemmeliyetciyiz, bu nedenle, inzivaya çekilip, herşeyden kaçınmayı mı tercih ettik, yaşam enerjimiz ne boyutta, seyircimiyiz, katılımcımıyız,,,bu soruları sorup, dürüst yanıtlar verebilsek, en derin kuyulardan değil, en derin depresyonlardan da çıkıp, kanatsız uçan kuşlar olacağız....

    YanıtlaSil